De behandeling

Home / De behandeling

Tijdens uw eerste bezoek vormt de behandelaar een beeld van uw algehele gezondheid. Allereerst door naar uw huidige klachten te informeren. Vervolgens door u te vragen naar eventuele andere gezondheidsproblemen of leefgewoonten, want het een kan met het ander te maken hebben.

Als uw klacht behandeld kan worden, volgt meteen een behandeling. Er zijn verschillende behandelingstechnieken. Kern van elke behandeling is het toedienen van precies gedoseerde druktechnieken op de wervelkolom, schedel of elders. Dat doet de behandelaar meestal met de hand, soms wordt er een instrument voor gebruikt. U ondergaat zo’n behandeling op een speciaal verstelbare behandeltafel. De druktechnieken hebben tot doel blokkades en storingen op te heffen en de soepelheid te herstellen. Meestal is zo’n behandeling niet pijnlijk maar als dat wel het geval is, laat de behandelaar u dat vooraf weten.

Na de eerste behandeling kunt u zich wel wat stijf of vermoeid voelen. Ook kan de pijn de eerste dagen erger worden. Dat is doorgaans een goed teken: de behandelaar heeft de spreekwoordelijke vinger op de zere plek weten te leggen! Naast het toepassen van druktechnieken is het mogelijk dat u bijvoorbeeld oefeningen krijgt voorgeschreven. Ook advisering over een goede houding of over voeding kan deel uitmaken van de behandeling.

Na de eerste behandeling volgt meestal nog een aantal behandelingen. Van te voren is het moeilijk vast te stellen hoeveel dat er zullen zijn.