De behandelaar

Home / Over ons / De behandelaar

R.A. van der Kuil

R.A. Van der Kuil studeerde chiropractie (chiropractie is een opleiding op universitair niveau en duurt vijf jaar. Tijdens deze opleiding wordt er opgeleid tot zorgverlener in de eerste lijns gezondheidszorg en wordt afgesloten met een stageperiode van een jaar) in Engeland en orthopedie in de Verenigde Staten, specialiseerde zich vervolgens in de radiologie en verdiepte zich daarnaast in vitamineleer en mineralogie. Van der Kuil begon zijn praktijk als chiropractor in 1981.

Hij merkte al gauw dat patiënten na een behandeling tegen zenuwpijn niet altijd weer een stabiel niveau bereikten. Soms kwamen de klachten terug, ondanks een geslaagde correctie. De oorzaak bleek te liggen in een verstoorde stofwisseling van bot en kraakbeen. Vanaf 1988 ging hij zich intensief verdiepen in het wetenschappelijk onderzoek op dit terrein. Zijn hypothese luidde: een gewricht kan zich alleen optimaal herstellen als er geen tekort is aan de benodigde voedingsstoffen. Vanaf dat moment is hij ook voedingssupplementen gaan ontwikkelen.

De jarenlange ervaring in het medische en specifiek in het neurologische werkveld, de veelheid aan behandelde patiënten en vruchtbare samenwerkingsverbanden met verschillende (onderzoeks)instanties, maken de heer Van der Kuil een breed ontwikkeld behandelaar en therapeut.

  • Functionele geneeskunde
  • Functionele neurologie
  • Leer- en gedragsproblemen